web counter

Basgitaar topkam vervangen

Wanneer moet de topkam van een basgitaar vervangen worden?

De bassnaren lopen over de topkam en na verloop van tijd slijten de gleufjes in de topkam o.a. door de wrijving met de snaren. Er is dan geen goed contact meer met de topkam die in de hals zit. Er kunnen allerlei bijgeluiden onstaan. Daarnaast wordt door het slechte contact het geluid niet goed doorgegeven aan de hals/basgitaar. Het is dan raadzaam om de topkam te vervangen.

Waar moet ik rekening mee houden bij het vervangen van de topkam?

Wat een belangrijk punt is: Te dikke snaren in te kleine gleufjes of andersom.De gleufjes moeten mooi rond aansluiten i.p.v. een v-vorm wat je wel eens ziet bij slecht gevijlde topkammen.

Wat kost een topkam voor een basgitaar?

Een topkam is een relatief goedkoop onderdeel dat veel effect heeft op je geluid. Er zijn topkammen van been, carbon en kunststof (plastic).Wij gebruiken uitsluitend kammen van been die we zelf zagen en op maat maken tenzij anders gewenst.De kam vervangen kost vaak niet meer dan 30min aan tijd.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van een reparatie of vervanging een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op