web counter

Basreparaties in beeld

De laatste tijd vroegen klanten om wat basreparaties in beeld te brengen en te archiveren. Hieronder staan wat basreparaties uitgelicht met foto’s en uitleg. Deze pagina is nog vrij nieuw en zal regelmatig een update krijgen.

Trussrod reparatie Chris Benavente 5str.

 

Ik kreeg september 2017 een Chris Benavente 5 str basgitaar met een kapotte trussrod. Een lastig maar dankbaar klusje was het!

Voor

Na

Contrabas bovenblad los

 

Deze contrabas kwam bij mij terecht met een bovenblad wat gedeeltelijk los zat. Bovendien was het blad enigszins fout geplaatst op de krans. Ook was de kam krom en waren er een paar cosmetische beschadigingen. Ik heb een kosten besparende reparatie gedaan en was erg blij met het eindresultaat. De klant overigens ook!

Voor

Na

JazzBass hals restauratie

 

Een klant vroeg me om een Fender JazzBass hals in ere te herstellen. Origineel was het een 71’er hals van geheel maple met zwarte blockinlays. Echter was er een ebben toets op gelijmd en was de hals fretloos gemaakt. De ebben toets werd verwijderd, er werd een nieuwe maple toets geplaatst, en bindings, blockinlays en frets werden aangebracht.

Voor

Na

Trussrod vervangen

 

Een klant kwam met een hals van een Ernie Ball kopie met daarin een gebroken trussrod. De moer was afgebroken met nog een stuk draad er in.     Ik heb de trussrod vanuit de bovenkant (toets)  verwijderd en het gat daarna gevuld/ingelegd met een stukje palissander. Gek genoeg zat het anker onder de 1e fret.  Al met al een goed geslaagde reparatie.

 

 

Voor

Na

Basgitaar herfretten

 

Hier een G&L basgitaar uit de 80’er jaren. De klant vroeg om eens te kijken naar de conditie van de basgitaar. In zijn bijzijn kwamen we tot de conclusie dat de frets erg versleten waren. De kronen van de frets waren uitgesleten en hadden nog maar een hoogte van 0,3 mm. Vlakken en herkronen was dus niet mogelijk. In overleg heb ik de basgitaar opnieuw gefret.

Voor

Na

Ibanez GWB 1 afstellen en toets behandelen

 

Hier een Ibanez GWB 1. Het eerste type van een Gary Willis bas. Deze bas heeft een ebben toets in tegenstelling tot de latere versie’s en het probleem was dat die door de tijd en het gebruik de toets erg beschadigd was. Ook stond de hals niet mooi afgesteld. Ik heb de bas goed onder handen genomen en daarna speelde die weer fantastisch!

Na de behandeling

na

Inlegwerk en nieuwe toets

 

Recent kwam een klant met de vraag om een ebben toets met custom inlegwerk op de hals van zijn Ibanez BTB bas te plaatsen.

 

 

Voor

Na