web counter

Basgitaar pre-amp inbouwen

Waarom een pre-amp in je basgitaar bouwen?

Een basgitaar pre-amp maakt je instrument op de eerste plaats minder gevoelig voor brom (vaak veroorzaakt door radiofrequente straling). Daarnaast krijg je een signaal wat beter geschikt is om te versterken. In combinatie met een toonregeling wordt je basgitaar veelzijdiger (geschikt voor meer genres) in gebruik.

Waarmee moet ik rekening houden bij het inbouwen van een pre-amp?

Het inbouwen kost ruimte (al dan niet een extra gat frezen) en de pre-amp heeft voeding nodig (batterij). Soms worden er ook extra potmeters toegevoegd voor de toonregeling en moet daar ook plaats voor zijn. Die plaats kan natuurlijk altijd gecreƫerd worden maar kost wat meer tijd.

Wat kost het om een pre-amp in je basgitaar te bouwen?

Wanneer er ruimte genoeg is om de pre-amp in te bouwen (gat waar de potmeters zitten) zijn de kosten beperkt tot het solderen en monteren en de pre-amp zelf. Wij kunnen alle soorten pre-amps leveren. Denk aan AGUILAR, BARTOLINI, GLOCKENKLANG , J RETRO.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van inbouwen of een reparatie een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op