web counter

Basgitaar brug vervangen

Waarom de brug van je basgitaar vervangen?

Een goede basbrug geeft het geluid goed door naar de body zonder bijgeluiden. Daarnaast zijn de zadels goed af te stellen. Wanneer je een basgitaar hebt met een middelmatige basbrug kan het zeker de moeite waard zijn om die te up-graden.

Waarmee moet ik rekening houden bij vervanging van de brug van mijn basgitaar?

De string-spacing is erg belangrijk bij een vervanging. Immers zijn de pick-ups daar ook op aangepast, dus als je een afwijkende basbrug zou gaan plaatsen, is de kans groot dat de snaren( of sommige snaren) minder goed uitversterkt worden door de pick-ups. Andere factoren zijn het gewicht/massa en soort materiaal (ijzer,messing of aluminium e.d.) Dit maakt het instrument zwaarder of lichter en wordt de klank ook beïnvloed.

Wat kost het om een brug te vervangen?

Er zijn veel soorten basbruggen van uiteenlopende kwaliteit. Denk aan ABM, HIPSHOT, BASICZ, KSM, SCHALLER, etc. Het vervangen van een basbrug duurt ongeveer 40 min. Dit is ook afhankelijk van je specifieke wens.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van een vervanging of reparatie een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op