web counter

Basgitaar body vervangen

Waarom de body van je basgitaar vervangen?

Om verschillende redenen kun je de body vervangen met een andere. Dit kan om ergonomische (gebruiksvriendelijkheid) reden zijn. Een hele zware basgitaar speelt gewoon niet zo lekker en comfortabel. Dat is wel zo handig wanneer je een hele avond moet spelen. Een andere reden kan zijn dat de body slecht resoneert d.w.z. het hout versterkt nauwelijks het basgeluid en klinkt saai met weinig sustain en boventoon. Dit is een goede reden om voor een andere houtsoort te kiezen of om soorten te mengen (bijv. quilted maple top met mahonie onderkant) en uiteindelijk de body daarmee te vervangen.

Waarmee moet ik rekening houden bij vervanging van de body?

Belangrijk is dat je basgitaar makkelijk speelt een aanspreekt/resoneert (reageert op de tonen die gespeeld worden) Ook de lak bepaalt hier voor een gedeelte het karakter. Zie ook lak-reparatie.

Wat kost het om de body van mijn basgitaar te vervangen?

Dit is erg afhankelijk van je wensen. Ga je alleen voor de klank en wat voor klank, of vind je de “looks”zeker zo belangrijk? Wij geven je hierin eerlijk, deskundig en vrijblijvend advies.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van vervanging, reparaties of restauraties een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op