web counter

Toets basgitaar vervangen

Waarom de toets van je basgitaar vervangen?

Het hout van de toets en met name de hardheid heeft een grote invloed op het geluid. Naast het decoratieve aspect zijn bepaalde houtsoorten ook beter bestand tegen zweet en vuil. Om die reden wordt de toets soms vervangen door een andere. Een fretloze basgitaar met een te zachte toets bijv. levert op den duur problemen op omdat de snaren inlopen/inslijten in de toets waardoor je veel bijgeluiden krijgt en de actie omhoog moet wat het speelcomfort verslechtert en uiteindelijk voor nog meer slijtage zorgt.

Waarmee moet ik rekening houden bij vervanging van de toets?

Indien je de toets wil vervangen, moeten ook de frets vervangen worden behalve wanneer je de basgitaar frettless wil maken.Het vervangen van de toets verandert ook je basgeluid terwijl je dat mooi vind. Geen één stuk hout is namelijk hetzelfde.Vaak is vervanging een verbetering maar bij oude instrumenten waar restauratie werkzaamheden vereist kunnen zijn, is dit beslist iets om over na te denken.

Wat kost het om de toets van een basgitaar te vervangen ?

Dit is afhankelijk van o.a. de houtsoort (ebben, rio-palissander, coromandel, etc) Tegenwoordig zijn bepaalde houtsoorten zeer zeldzaam en duur geworden. Soms is daar een goed alternatief voor. Hierin geven wij eerlijk en vrijblijvend advies.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van reparaties of restauraties een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op