web counter

Eindpin contrabas vervangen

Waarom de eindpin van een contrabas vervangen?

Wanneer de eindpin te kort is, niet stabiel is of hoorbaar mee resoneert tijdens het spelen, is het raadzaam deze te vervangen.

Waarmee moet ik rekening houden bij vervanging van de eindpin?

De keuze van het materiaal van de pin. Meestal is de pin zelf van (verchroomd) ijzer, carbon of hout.De eindpin en het soort materiaal beïnvloed in lichte mate ook de klank van je instrument. Als de houder van de nieuwe pin niet in het gat in de bas past zal het gat aangepast moeten worden. Soms zal de lus die staartstuk met houder van de eindpin verbind aangepast moeten worden.

Wat kost het om een eindpin te vervangen?

Wanneer de nieuwe eindpin perfect past in het oude gat, is de klus zo geklaard. De kosten zijn dan o.a. afhankelijk van de soort/kwaliteit en de prijs van de eindpin zelf. Soms komt het voor dat de eindpin houder niet perfect past. In zo’n geval moeten er aanpassingen gemaakt worden aan het gat of de houder. Dan vergt het wat meer tijd.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de  wensen van de  muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van vervanging, reparaties of restauraties een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op