web counter

Contrabas kam verstelbaar maken

Waarom een contrabas kam verstelbaar maken?

Een kam wordt verstelbaar gemaakt door het plaatsen van stelwielen in de poten van de kam. Er kunnen verschillende redenen zijn om een kam verstelbaar te laten maken. Bijvoorbeeld wanneer een bas bespeeld wordt door verschillende muzikanten (ieder zijn wens). Maar ook kun je zo zelf experimenteren welke snaar-hoogte je prettig vind spelen (wat ook samenhangt met het de soort snaren).

Waarmee moet ik rekening houden bij het verstelbaar maken van de kam?

De meeste kammen kunnen verstelbaar gemaakt worden, alleen als de poten van de kam erg dun zijn of het hout niet goed is, raden we aan een nieuwe kam aan te schaffen. Afhankelijk of je de bas elektrisch wil versterken kun je overwegen om direct een piƫzo element in een stelwiel te laten plaatsen.

Wat kost het om een kam verstelbaar te maken?

De stelwielen zijn niet zo duur. Ook is het niet zo veel werk. Het komt wel erg precies. Een verstelbare kam geeft je wat meer ruimte om te experimenteren met het afstellen van de snaar-hoogte en daarmee ook de speelstijl.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van reparaties of vervanging een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op