web counter

Contrabas toets vervangen

Waarom Contrabas toets vervangen?

Een toets kan om verschillende redenen worden vervangen. Een reden is bijv. wanneer de toets van te zacht hout gemaakt is, de toon minder duidelijk(definitie) klinkt of dat de snaren ingelopen zijn. Ook als de toets te dun is geworden door reparaties in het verleden (vlakken van de toets) is het raadzaam om de toets te vervangen omdat een toets voldoende star moet zijn.

Waarmee moet ik rekening houden bij vervanging van de toets?

Als de oude toets erg dun was vergeleken bij de nieuwe zal het nutje(topkam van de contrabas) aangepast of vervangen moeten worden. Ook de snaarhoogte t.o.v. de toets zal dan anders zijn en dat vraagt waarschijnlijk om aanpassingen van de kam.

Wat kost het om de toets van de contrabas te vervangen?

Mits de oorspronkelijke toets met beenderlijm is gelijmd, kost dit veel minder werk om hem los te maken en te vervangen. De kosten hangen in zo’n geval vooral af van wat voor kwaliteit toets(ebben) gewenst is.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de  muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van vervanging, reparatie of restauratie een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op