web counter

Contrabas stapel plaatsen

Waar een contrabas stapel plaatsen?

Het is verstanding om de positie van de stapel en de aansluiting op boven- en onderblad te laten controleren. De stapel staat achter de G-poot van de kam en zit geklemd tussen het boven- en onderblad. Als het een of ander niet goed is kan dat direct invloed hebben op de klank van het instrument maar ook als gevolg hebben dat er schade ontstaat aan de bladen.

Waarmee moet ik rekening houden bij plaatsing van de stapel?

Wanneer de stapel niet goed past of niet op de goede plaats staat moet deze zo nodig bijgesneden worden. Als de stapel daardoor te kort wordt, zal er eventueel een nieuwe geplaatst moeten worden. Luchtvochtigheid speelt ook een rol gezien de werking van het hout van boven- en onderblad.

Wat kost het om de contrabas stapel te plaatsen?

Afhankelijk of de stapel alleen verzet hoeft te worden is dit snel gebeurd. Als de stapel ook bijgewerkt moet worden of helemaal moet worden vervangen vergt dat natuurlijk meer tijd.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van een stapel plaatsen een reparatie of restauratie een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op