web counter

Contrabas staartstuk vervangen

Waarom het contrabas staartstuk vervangen?

Het contrabas staartstuk is doorgaans van ebbenhout gemaakt en is een belangrijke verbinding van de snaren met de eindpin en de kam. Het staartstuk heeft net als alle andere onderdelen van de contrabas invloed op het geluid. Wanneer het staartstuk matige kwaliteit is, zowel esthetisch als klank-technisch, kan men overwegen het te vervangen.

Waarmee moet ik rekening houden bij vervanging van het contrabas staartstuk?

Er zijn verschillende modellen staartstukken die bij specifieke modellen contrabassen passen(viool-model, gamba-model).De lengte van de staartstukken verschillen en hierdoor kan bij vervanging de positie, waar de snaren op de kam liggen, veranderen. De lus zal soms (indien mogelijk) aangepast of vervangen moeten worden.

Wat kost het om een contrabas staartstuk te vervangen?

 Het vervangen van een contrabas staartstuk is niet veel werk. De kosten zijn vooral afhankelijk van de kwaliteit en prijs van het staartstuk zelf.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van vervanging, reparaties of restauraties een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op