web counter

Contrabas naden verlijmen

Wat bedoelen jullie met Contrabas naden verlijmen?

Plaatselijk kan een lijmnaad losspringen waar het boven-/onderblad aan de zijwanden (de krans) verlijmd zijn. Hierdoor ontstaat tijdens het spelen een vervelde ratel bij bepaalde noten doordat het blad waar de naad los is tegen de krans trilt.

Waarmee moet ik rekening houden bij contrabas naden verlijmen?

Wanneer een lijmnaad los zit moet je niet te lang wachten om de naad te laten verlijmen want eenmaal los, kan de naad steeds verder open gaan. Ga in ieder geval nooit zelf aan de gang met houtlijm of enig andere niet natuurlijke lijmsoort.

Wat kost het om contrabas naden verlijmen?

Een opgesprongen naad opnieuw lijmen is over het algemeen geen bewerkelijke reparatie, tenminste, wanneer de bas met een natuurlijke lijm is verlijmd. De kosten zijn afhankelijk van het aantal naden en de lengte waarover deze los zitten, de gebruikte lijmsoort en of alleen de naad opengesprongen is of dat er ook spaandertjes hout losgebroken zijn.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van reparaties of restauraties een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op