web counter

Contrabas mechanieken vervangen

Waarom de Contrabas mechanieken vervangen?

Als de mechanieken niet fijn draaien is dat uiteraard vervelend met stemmen. Wanneer dit niet door smering of andere aanpassingen te verhelpen is het raadzaam de contrabas mechanieken te vervangen.

Waarmee moet je rekening houden bij de Contrabas mechanieken vervangen?

Als het oude mechaniek vervangen wordt door een ander type of model kunnen er schroefgaatjes van het oude mechaniek in de zijkant van de stemkast zichtbaar blijven.Bij mechanieken met houten pennen steken de pennen door beide wangen van de stemkast, terwijl meestal bij metalen stempennen het einde van de pen in de overliggende wang steekt maar er niet doorheen gaat. De dikte van stempennen kunnen variëren en soms zullen bij vervanging de gaten in de stemkast geruimd of (deels) gevuld moeten worden.

 

Wat kost het om de contrabas mechanieken te vervangen?

Het vervangen van contrabas mechanieken is geen tijdrovende klus. De kosten zijn o.a. afhankelijk of er aanpassingen gemaakt moeten worden zoals gaten ruimen of juist vullen. Mechanieken zijn er veel soorten en modellen van verschillende kwaliteit en prijs. Ze zijn er met houten stempennen of geheel van metaal (verchroomd ijzer of messing of een combinatie).

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de  wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van vervanging reparaties of restauraties een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op