web counter

Contrabas kam vervangen

Waarom de kam van een contrabas vervangen?

Met de tijd kan de kam kromtrekken en komt er een moment dat deze vervangen moet worden. Ook wanneer snaarhoogte t.o.v. de toets te lager is dan wenselijk zal een nieuwe kam nodig zijn, of kan overwogen worden de kam in hoogte verstelbaar te laten maken.

Waarmee moet je rekening houden bij vervanging van de Contrabas-kam?

Kammen zijn er in diverse modellen en worden handmatig op de bas passend gemaakt. Bij het snijden en plaatsen van een nieuwe kam zijn een aantal zaken belangrijk. De kam moet vrijwel naadloos op het bovenblad aansluiten. Ook is de positie t.o.v. van de toets en de snaarhoogte erg belangrijk.

Wat kost het om de kam van mijn contrabas te vervangen?

Een kam plaatsen en op maat maken vergt niet heel veel tijd. De kosten hangen ook af van wat voor soort kam gewenst is. Er zijn veel modellen(o.a.Frans, Duits, 3/4 of 4/4) met veel soorten kwaliteiten. De kwaliteit en ook de prijs van een kam zit hem voornamelijk in het hout(fijn-nervig en fraaiheid). Je krijgt door vervanging van een slechte kam zeker een goede klankverbetering, daarom is het altijd de moeite waard.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van vervanging, reparatie of restauratie een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op