web counter

Contrabas hals reparatie

Hoe gaat een contrabas hals reparatie?

Nog zo’n vervelende gebeurtenis. De bas valt om en de hals breekt af! Meestal breekt deze af bij de hiel(stuk van de hals wat in de klankkast gelijmd is) of soms vlak voor de stem-kast(waar de mechanieken in zitten). De hals kan van de hiel afgebroken zijn maar kan ook (deels) met de hiel en al van de bas zijn losgebroken met mogelijk beschadiging bij de verbindingen aan de zijwanden en/of het achterblad.

Waarmee moet ik rekening houden bij een contrabas hals reparatie?

Bij een contrabas hals reparatie is het van belang dat de fitting van de hiel aan de bas goed is en de hals de juiste positie t.o.v. de bas krijgt. Soms kan de halshoek  na het verlijmen wat veranderen waardoor de snaarhoogte t.o.v. de toets ook veranderd. Hierdoor kan het nodig zijn om de kam aan te passen.

Wat kost een contrabas hals reparatie?

De kosten zijn afhankelijk of het een ‘nette’ breuk is of dat er ook veel hout rond de breuk is beschadigd. Hoe goed was de fitting van de hals aan de bas en welke lijm is er gebruikt en welke houtverbinding? Zijn de zijwanden en achterblad beschadigd en zijn er veel lakbeschadigingen? We zullen dus het instrument moeten zien of gedetailleerde foto’s moeten bekijken.

 Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van reparaties of restauraties een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op