web counter

Stemmechanieken vervangen

Wanneer moeten stemmechanieken van je basgitaar vervangen worden?

Het vervangen van mechanieken kan om zeer verschillende redenen zijn.Het spreekt voor zich dat wanneer er iets afgebroken is van een mechaniek, deze dient dat vervangen te worden, maar het zou ook kunnen dat ze stroef lopen of dat er veel speling is waardoor je de snaren niet goed meer kunt stemmen. Een andere reden kan zijn dat je hals van je basgitaar door het gewicht van de mechanieken zwaar is en de balans niet goed is.

Waar moet ik rekening mee houden bij het vervangen van stemmechanieken?

Waar je zeker rekening mee moet houden is de grootte van de Head stock (kop van je basgitaarhals). Een ander aspect is het gewicht van de mechanieken; dit heeft namelijk niet alleen invloed op de balans van je basgitaar maar ook op het geluid.Ook de verhouding/ratio van de mechanieken is een belangrijk. Hoe hoger de ratio, hoe meer er gedraaid moet worden om de snaar op spanning te krijgen, maar des te preciezer het fijn-stemmen verloopt.

Wat kosten stemmechanieken voor een basgitaar?

Er zijn ontzettend veel soorten stemmechanieken met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Wij kunnen alle mechanieken leveren en vervangen. Denk aan HIPSHOT, GOTOH, FENDER en SCHALLER.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van reparaties, vervangen van mechanieken of restauraties een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op