web counter

Basgitaar pick-ups vervangen

Waarom de basgitaar pick-ups vervangen?

Er zijn veel soorten pick-ups (van single-coils, humbuckers tot ceramische pick-ups)die voor een groot gedeelte het geluid van je basgitaar bepalen. Soms mis je net wat output of wil je wat meer midden of juist niet. Op deze manier kun je door de pick-ups te vervangen je basgitaar geluid  aanzienlijk verbeteren.

Waarmee moet ik rekening houden als ik de basgitaar pick-ups vervang?

Er zijn een aantal factoren die naast het type pick-up ook veel invloed hebben op je geluid zoals de plaats waar de pick-up in de body gemonteerd is. Daarnaast moet je rekening houden met de string-spacing (afstand tussen de snaren) en de radius van de toets en hoe de actie is van de snaren ten opzichte daarvan.

Wat kost het om de basgitaar pick-ups te vervangen?

Mits je dezelfde maatvoering gebruikt van de oude pick-ups, is het een relatief eenvoudig klusje, wat slechts wat soldeerwerk en montage kosten met zich meebrengt. De prijs zit hem dan voornamelijk in de pick-ups zelf. Naast het repareren van pick-ups en opnieuw winden kunnen wij alle andere pick-ups leveren en je daar ook in adviseren. Denk aan Fender , Lindy fralin, Bartolini, Aguilar, Nordstrand etc.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van  reparaties of vervanging van pick-ups een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op