web counter

Basgitaar neckpocket frezen

Wat bedoelen jullie met neckpocket van je basgitaar frezen?

De neckpocket is het gat waar de hals op de body geschroefd is, tenminste bij basgitaren die een geschroefde hals hebben. Doordat hout werkt kan het contact tussen body en hals/neck niet meer optimaal zijn. Dan is het raadzaam om de neckpocket te vlakken met een frees. Een andere reden kan zijn dat je de actie niet meer goed af kunt stellen. In zo’n geval wordt de neckpocket opnieuw gevlakt met een kleine hoek (van 2º of 3º ) zodat je bij de basbrug wat meer ruimte krijgt om met de zadels de actie af te stellen.

Waar moet ik rekening mee houden bij het frezen van de neck-pocket?

Een ingreep als deze is alleen mogelijk bij basgitaren met een geschroefde hals.

Wat kost het om de neckpocket opnieuw te frezen?

Het frezen van de neckpocket is geen gecompliceerde klus maar vergt wel wat voorbereiding d.w.z. er moet een passend vlakbed (mal) gemaakt worden voor de bovenfrees om de pocket mooi vlak te krijgen. De klankverbetering is aanzienlijk na zo’n ingreep. Vaak is er meer snaardruk bij  de basbrug wat resulteert in meer sustain. Door beter contact tussen de body en de hals verdwijnen er veel wolftonen/deadspots. M.a.w. het kan zeker de moeite waard zijn.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van een neckpocket reparatie de tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op