web counter

Basgitaar mechanieken vervangen

Waarom de mechanieken van je basgitaar vervangen?

Er zijn veel redenen om stemmechanieken te vervangen. Als er een mechaniek breekt is het logisch om die te vervangen. Wanneer er speling op het tandwiel komt dat niet meer bij te stellen is of wanneer een mechaniek slecht draait, zijn dit vaak tekenen van versleten mechanieken. Een andere reden kan zijn dat je hals van je basgitaar door het gewicht van de mechanieken zwaar is en de balans niet goed is.

Waar moet ik rekening mee houden bij vervanging van de mechanieken?

Waar je zeker rekening mee moet houden is de grootte van de headstock (kop van je basgitaarhals) en de gaten die er al in zitten. Een ander aspect is het gewicht van de mechanieken; dit heeft namelijk niet alleen invloed op de balans  van je basgitaar maar ook op het geluid. Ook de verhouding/ratio van de mechanieken is een belangrijk. Hoe hoger de ratio, hoe meer er gedraaid moet worden om de snaar op spanning te krijgen, maar des te preciezer het fijn-stemmen verloopt.

Wat kost het vervangen van mechanieken voor een basgitaar?

Er zijn ontzettend veel soorten mechanieken . Wij kunnen alle mechanieken leveren en vervangen. Denk aan HIPSHOT, GOTOH, FENDER en SCHALLER.Het vervangen is geen moeilijke klus en kost niet veel tijd.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van een reparatie of vervanging een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op