web counter

Basgitaar lakken

Wat verstaan jullie onder een lakken van een basgitaar?

Onder lakken of een lak reparatie verstaan wij het retoucheren/bijwerken van lakbeschadigingen of een gehele paint-job aan je basgitaar (body en/of hals).Dit wordt vakkundig gedaan zodat de beschadigingen niet of nauwelijks meer te zien zijn en je instrument weer beschermd is voor vocht of droogte. Een andere aspect is dat lakslijtage soms ook hoort bij bepaalde instrumenten (vooral oude) omdat een basgitaar nu eenmaal een gebruiksvoorwerp is. Sterker nog, er zijn mensen die expres hun instrument “relicen”zodat de basgitaar er wat doorleefder uit gaat zien.

Waar moet ik rekening mee houden bij het repareren van lakschade?

De lak die op je basgitaar zit (vooral de dikte van de laklaag) bepaalt gek genoeg voor een deel ook je klank. Hier houden wij dan ook rekening mee bij de reparatie. Of dit nu gaat om een gehele paint-job, of een retoucheer reparatie.Daarnaast heb je veel soorten lakken. Van poly-urethaan, cellulose, shellak tot lak op waterbasis. Bij oude basgitaren is de lak vaak vergeeld door uv straling. Bij reparaties aan dit soort instrumenten met transparante laklagen blijf je altijd een beetje kleurverschil zien ondanks het op kleur brengen van het hout met bijv. waterbeits.

Wat kost lakken of een lakreparatie aan je basgitaar?

Dit is afhankelijk van de beschadiging en je wensen. Het bijwerken is minder arbeids intensief dan bijv. een gehele hals of body opnieuw lakken en politoeren. Neem gerust contact op voor deskundig advies.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van lak reparaties of restauraties een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op