web counter

Basgitaar Herfretten

Wat is het herfretten van je basgitaar?

Onder herfretten verstaan wij het vervangen van de fretten op je toets. Dit is nodig wanneer de fretten door veel gebruik ingesleten zijn op de plek waar die contact maakt met de snaar. Hierdoor kan je snaar aanlopen.d.w.z. je krijgt een vervelend trillend bijgeluid. Daarnaast is er een grote kans dat de tonen niet meer zuiver klinken omdat de radius van je fret ingesleten is en de snaar daardoor de fret niet meer in het midden raakt.

Waar moet ik rekening mee houden bij herfretten van m’n basgitaar?

Er zijn veel soorten fretten, (harde en wat minder harde fretten, jumbofretten die extra breed zijn etc.)die allemaal hun voor- en nadelen hebben. In ieder geval bepaalt de fret mede de klank van je basgitaar. Daarom raden we je aan om bij contact duidelijk je wensen aan te geven. Wij geven je natuurlijk ook deskundig advies indien je dit wenst.

Wat kost herfretten van je basgitaar?

Afhankelijk van de slijtage, kunnen de kosten meevallen  en zijn er misschien ook andere oplossingen. (bijv. vlakken) Om de kosten te bepalen zullen we je basgitaar moeten zien.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van herfretten, reparaties of restauraties een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op