web counter

Basgitaar Fretloos maken

Waarom een basgitaar fretloos maken?

Het geluid van een fettless basgitaar is wezenlijk anders dan van een gefrette basgitaar. Je zou kunnen zeggen dat het wat levendiger wordt omdat je de vingers moet gebruiken om te intoneren. Dit is een goede reden om een basgitaar frettless te maken.

Waar moet ik rekening mee houden bij het fretloos maken van een basgitaar?

Bij het frettless maken van een gefrette basgitaar is het belangrijk dat de frets goed uit de toets verwijderd worden (zonder scheuren of splinters) en dat de gleuven goed gevuld worden (al dan niet met hout of kunsstof). Daarna moet de toets gevlakt worden en indien nodig behandeld worden met epoxy of poly-urethaan (afhankelijk hoe hard het hout van de toets is) om inlopen van snaren te voorkomen.

Wat kost het om een basgitaar frettless te maken?

De kosten vallen mee omdat je niets hoeft aan te schaffen maar alleen iets hoeft te verwijderen en moet vlakken. Qua tijd kost het ongeveer 3 á 4 uur om het echt goed te doen. Hier zit natuurlijk ook een afstelbeurt bij (omdat o.a. de actie opnieuw afgesteld moet worden).

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar! Dit levert in de uitvoer van een basgitaar fretloos maken een tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op