web counter

Basgitaar afstellen

Wat is het afstellen van een basgitaar en wanneer moet je dat doen?

Als je basgitaar niet lekker speelt of slecht intoneert(vals klinkt op bepaalde plekken) is het raadzaam om je basgitaar een afstelbeurt te geven.De mensuur wordt nagekeken en indien nodig afgesteld. De actie(afstand tussen de snaren en de toets) wordt afgesteld bij de zadels op de basbrug en de hals wordt nagekeken of deze in de juiste curve staat en in de juiste hoek t.o.v. de body.

Waar moet ik rekening mee houden bij het afstellen van een basgitaar?

Voordat wij je basgitaar af gaan stellen is het voor ons van belang wat je speelstijl is. (hard of zacht, fingerstyle, slapping of met plectrum). Het afstellen van de mensuur  is afhankelijk van het type snaren die je gebruikt.(flatwound,roundwound, dik of dun)

Wat kost het afstellen van een basgitaar?

Dit is afhankelijk van de toestand van je basgitaar en die zullen we dus moeten zien. Mits er geen verdere mankementen aan je basgitaar zijn kost het ongeveer een uur werk om je instrument weer goed klinkend en lekker spelend te krijgen. Voor zo’n afstelbeurt rekenen we €60,-.

Meer informatie of een afspraak maken?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. Wij geloven in het feit dat de wensen van de  muzikant voorop staan: hier luisteren we ook graag naar!Dit levert in de uitvoer van afstelbeurten, reparaties of restauraties de tevreden klant!

Neem vrijblijvend contact op