web counter

Lees hieronder enkele ervaringen.

Contrabas kam verstelbaar maken

Ik heb recent mijn contrabas-kam verstelbaar laten maken bij Jörgen Fleskens van BasReparatie.nl. Hij heeft daarnaast nog wat aanpassingen gedaan aan de stapel en nut(topkam)
Vandaag had ik een studio klus op contrabas en de studio waar ik voor werk was heel erg blij.
Voor mij belangrijk want ze wilden mijn contrabas niet meer, nu weer wel.
De bas klinkt nu veel beter – had ik ook gisteren in een gig gehoord – complimenten alom voor jou.
Grappige is wel dat ze over de losse D snaar ook begonnen zonder dat ik iets had gezegd, zal nieuwe snaar eens proberen.

Maurits  Malherbe november 2017

Eindpin monteren op basgitaar

Ik kwam bij Jörgen met de vraag of hij iets kon verzinnen waardoor ik mijn elektrische bas staand zou kunnen bespelen, zonder een extra krukje te hoeven meesjouwen naar optredens. Na samen wat opties te hebben doorgenomen, stelde hij voor om een schroefgat in m’n bas te boren, en een ijzeren statief te maken met een draaidraad. Dat was de meest simpele en goedkoopste optie, en binnen twee weken was het gefikst! Omdat hij wist dat ik graag een dik laag geluid wil, heeft hij er ook nog zomaar een setje flatwounds op gezet. En dat alles met een gebroken arm :-) Jörgen is een creatieve probleemoplosser; hij denkt echt met je mee. Mooi gemaakt, uitstekende service, snel klaar. En heerlijke koffie :-)

Ties van de Werff  juni 2017

Bovenblad reparatie Contrabas

Op zoek naar een betrouwbaar adres voor de reparatie van mijn contrabas kwam ik via internet terecht bij Jörgen Fleskens van Basreparatie.nl in Eindhoven.
Na de problemen goed te hebben geanalyseerd kwam hij met een behandelplan en daarbij horende prijsopgaaf die mij zeer redelijk leek.
Hierbij in ogenschouw nemend dat Jörgen een perfectionist is en dat hij eerder in uitdagingen denkt dan in problemen kan ik dit adres dus van harte aanbevelen.
Jörgen is zelf ook een verdienstelijk bassist en weet dus hoe een bas moet klinken maar ook hoe deze bespeelbaar gemaakt moet worden.
Binnen de afgesproken termijn was de bas vakkundig gerepareerd en afgesteld.
In de tussentijd ben ik ook nog even bij hem langsgewipt om een probleempje met mijn Jazz-bas te fixen, ook geen probleem.
Kortom: zeer goede prijs-kwaliteit verhouding en een fijn adres gevonden bij mij in de buurt.

Wilbrand Meischke (december 2016)

Truss rod laten vervangen

De truss rod van de hals van een bouwpakket bas was geknapt toen ik de bas probeerde af te stellen. Ik nam contact op met basreparatie.nl en hij wilde de truss rod wel vervangen. Ik kon snel terecht en ik kreeg eerlijk en vakkundig advies. De kwaliteit van de nek laat nogal wat te wensen over, maar Jörgen heeft hem weer bruikbaar weten te maken. Er zit een nieuwe truss rod in en de littekens van de reparatie zijn minimaal. Ook de prijs was zeer redelijk. Ik heb van andere mensen gehoord dat ze meer dan het dubbele moesten betalen voor dezelfde reparatie. Kortom, bij basreparatie.nl krijg je snelle en vakkundige service voor een schappelijke prijs.

Arjan Kamper (augustus 2016)

Tobias potmeters vervangen

Bij Jörgen Fleskens mijn 30 jarig oude Tobias gebracht om potmeters zuiver te maken en twee volume pots te vervangen. Dit is zeer vakkundig gedaan. Hij is zeer (klant)vriendelijk en neemt de tijd. Jörgen is een gepassioneerde vakman…..dus voor alle bassisten in Nederland ……. mocht er iets zijn met je bas…… reparatie , afstellen , lakken, potmeters vervangen, etc etc…. Een aanrader !!

Charly Angenois  ( Juli 2016 )

Fender Jazz Bass afstellen

Jörgen heeft mij geholpen bij het afstemmen van mijn Fender Jazz Bass. De hals moest iets holler komen te staan, en dat betekende dat de hals los van de body moest… dat durfde ik zelf niet aan. Ik kon snel bij Jörgen terecht, en mijn bas kon op dezelfde dag gebracht en weer opgehaald worden! Jörgen is vakkundig te werk gegaan, en mijn bas speelt nu een stuk fijner: lagere actie en toch geen last van ‘fretbuzz’. De alleszins redelijke vergoeding die ik heb betaald is zonder twijfel de beste ‘basgerelateerde’ investering die ik ook heb gedaan. Ik ben dus zeer tevreden en kan de diensten van Jörgen aan iedereen aanbevelen.

Robert Gielissen (mei 2016)

Basgitaar fretloos maken

Naast mijn gefrette jazz bass wilde ik graag een fretloze jazz met epoxy op de toets. Na wat online onderzoek kwam ik bij Basreparatie.nl terecht en besloot ik mijn tweede jazz bass naar Jörgen te brengen. Iets meer dan een week later kon ik de bas  ophalen.
De epoxylaag was erg vakkundig aangebracht en de bas was perfect afgesteld.
Twee weken later heb ik ook mijn andere bas naar Jörgen gebracht om af te laten stellen en deze speelt weer als een zonnetje!
Basreparatie.nl is zeker aan te raden en het ritje waard, waar je ook woont. Jörgen is een echte vakman en erg enthousiast over alles wat met bassen te maken heeft! Ik weet in ieder geval waar ik voortaan heen moet gaan met mijn basjes!
Jos van der Heiden (januari 2016)

Kam snijden en stapel zetten 

Als beginnend contrabassist met een tamelijk goedkope  Chinese triplex contrabas bij Jörgen terecht gekomen. Het eerste contact was al heel vriendelijk en uitnodigend. De kam van mijn bas was niet goed gesneden, de bas speelde heel zwaar en de stapel bleek bij inspectie door Jörgen ook niet goed te staan. Bij die eerste inspectie heeft Jörgen de bas bekeken en hebben we samen een inventarisatie gemaakt van wat er aan scheelde. Jörgen is daarbij eerlijk, transparant en hij denkt heel goed mee om e.e.a. met het oog op de waarde van de bas en  mijn eisen en spelniveau, binnen mijn budget te laten passen.Bij het ophalen bleek hij op eigen initiatief toch net iets meer en beter gedaan te hebben omdat hij met het bestaande (met name de kam) niet kon leven…Als dat geen passie verraadt weet ik het niet. Overigens leverde dat voor mij maar nauwelijks meerkosten op, dikke chapeau daarvoor dus. Mijn bas is een flink stuk beter bespeelbaar, klinkt beter en dat alles binnen afgesproken budget en ook nog eens snel. Wat mij betreft dus een absolute aanrader deze basreparateur.

Bart Smeets (januari 2016)

Contrabas kam vervangen 

Bij basreparatie.nl kun je terecht  met wat de naam aangeeft en wordt je voortreffelijk en op een kundige manier geholpen. Jörgen geeft hele goede tips hoe de bas te behandelen en uit de restauratie van mijn contrabas blijkt zijn vakmanschap. Prima op maat gemaakte kam, het piezo-element deskundig aangebracht en het toetsenbord weer als nieuw. De stemmechaniek loopt weer als een zonnetje en is helemaal schoongemaakt. Kan ik dus iedereen aanraden. Hartelijk dank, groet

Kees Ypelaar (februari 2016)

Yamaha Silent Bass reparatie

Jorgen Fleskens heeft mij uitstekend geholpen met het repareren van mijn
elektrische Contrabas van Yamaha. Hij is een veelzijdig vakman met visie op zijn werk. Bovendien is hij ook nog een uitvinder en vindt hij nieuwe dingen uit, zoals een contrabas die je tevens ook als reiskoffer kan gebruiken. Heel verrassend! Hij repareert precies wat er gerepareerd moet worden. Zijn prijs die je betaald aan de hand van wat er gerepareerd moet worden is eerlijk. Verder is Jorgen heel klantvriendelijk. Kortom, een fijne ervaring en alles doet het weer naar wens.
Boris Oud (september 2015)

G&L basgitaar herfretten

Recent bij BasReparatie.nl een G&L basgitaar uit 1982 aangeboden om opnieuw gefret te worden. Ooit door een vorige eigenaar nogal slordig behandeld waardoor er hier en daar op de toets wat tender loving care gepleegd moest worden. Uiteindelijk een meer dan prima gefrette bas teruggekregen, geheel opnieuw afgesteld en op de toets nauwelijks zichtbare reparaties uitgevoerd. Daarnaast nog een krakende potmeter vervangen. De bas is weer in ere hersteld en speelt als nieuw. Professioneel werk met hier en daar ongevraagd wat welkome extra’s. Een vintage bas weer zo goed als nieuw! Markus Trum (maart 2015)

Lakschade aan basgitaar

Ik was op zoek naar een gitaarreparateur om de lakschade aan mijn basgitaar te herstellen. Op het internet werd mijn aandacht getrokken door de website www.basreparatie.nl van bouwer en reparateur Jörgen Fleskens. De website vind ik goed overzichtelijk en per onderdeel van de basgitaar wordt duidelijk aangegeven wat de herstelmogelijkheden zijn bij schade. Een ander sterk punt vind ik dat Jörgen behalve bouwer en reparateur zelf bassist is en daarnaast ook opleidingen heeft gevolgd als meubelmaker en op het gebied van de elektronica. Ik mailde Jörgen (die zijn werkplaats in Eindhoven heeft) enkele foto’s van de lakschade en hij belde mij direct terug voor een afspraak. Jörgen vertelde mij dat de lakschade volledig hersteld kon worden. Kortom, ik had het er voor over om de rit van Leiden (waar ik woon) naar Eindhoven te maken.
De schade aan mijn bas is inmiddels door Jörgen hersteld. Alhoewel ik er direct vertrouwen in had dat de reparatie goed zou gebeuren, is deze beter uitgevoerd dan ik ooit had durven hopen. Je ziet echt niets meer van de lakschade die er is geweest.
Jörgen behoort voor mij absoluut tot de top van gitaarreparateurs in Nederland en ik kan hem van harte aanbevelen.

Kenneth Prosetiko (april 2015)

Fender Jazzbass befretten

Afgelopen week mijn Fender Jazz bas (American DeLuxe) laten fretten bij BasReparatie.nl Resultaat is zeer goed, werkelijk tot de in de puntjes verzorgd en prachtig geworden. Prettige communicatie ook, een nette prijs en al in het voortraject, de mails en adequate reacties op vragen, was er meteen groot vertrouwen. En terecht, want het is meer dan waargemaakt. Ondanks de afstand Den Haag-Eindhoven, maar die rit heb ik er graag voor over. Blij dat ik BasReparatie.nl gevonden heb. Aanrader! 

Wouter Kronenberg (december 2014)

Lus van Contrabas staartstuk vervangen

Nadat mijn contrabas vlak voor (!) onze vorige repetitie van vorige week voor de Bruce Springsteen Tribute avond dennis wels en John Roady in Podium Boxtel vleugellam was geraakt (gebroken lus van het staartstuk) is hij zojuist gelukkig weer vakkundig gemaakt door Jörgen Fleskens van basreparatie.nl. Top werk Jörgen! Super bedankt!  Bas van den Biggelaar  (oktober 2014)

Contrabastoets verlijmen

Ik ben zeer tevreden over de manier waarop Basreparatie mijn contrabas heeft gerepareerd.
Ik had, nadat mijn contrabas een val tegen een deur had meegemaakt, een losse toets.
Spelen was geen doen meer omdat de bas werkelijk stond te kreunen.
Ik had een paar dagen later twee optredens staan en een laatste repetitie.
Redelijk radeloos ben ik op zoek gegaan naar een mogelijke reparateur. en kwam zodoende via de website bij basreparatie uit.  Ik ben zeer vriendelijk en begripvol te woord gestaan. De bas kon diezelfde dag gebracht worden om deze 3 dagen later, op tijd voor de repetitie,  ’s avonds op te gaan halen.
De bas speelt weer geweldig en de toets zit mooi vast.  Snaren netjes schoongemaakt. De volgende maal ga ik zeker weer naar basreparatie voor een reparatie en een pimp beurt om de bas beter te laten klinken gaat ook zeker hier gebeuren. Ab van de Meerendonk (juni 2014)

 

Basgitaar fretloos maken

Omdat ik thuis een DAW heb waarmee ik verschillende stijlen muziek opneem, heb ik onlangs besloten om, naast mijn gefrette jazz-bass, ook een fretloze bas aan te schaffen. Al snel kwam ik een redelijk exemplaar tegen op Marktplaats tegen een vriendelijke prijs. Eenmaal thuis met de bas, bleek dat er her en der nog wat aan te verbeteren viel, óók op het gebied van duurzaamheid. Omdat ik enige tijd geleden bij Jörgen basles heb genoten en op de hoogte was van zijn vakmanschap, was de keuze dan ook snel gemaakt. Dankzij zijn kennis en kunde verkeert het instrument nu in topconditie en klinkt hij zoals een fretless hoort te klinken! Andre Graat (januari 2014)

Basgitaar fretloos maken

Een poosje geleden ben ik in contact gekomen met basreparatie.nl omdat ik op zoek was naar iemand die mijn bas zou kunnen repareren. Dit nadat ik gehoord had dat dit misschien niet mogelijk was.
Na het zien van de site, had ik het idee dat deze behoort tot iemand die serieus met zijn werk bezig is, en alles tot in de puntjes verzorgt heeft.
Dat dit zo bleek te zijn, merkte ik toen ik met mijn basgitaar op bezoek ging bij de dokter. Ik werd vriendelijk ontvangen en de patient werd meteen grondig nagekeken. Hieruit bleek al snel dat deze prima te maken was. Hiervoor dus een afspraak gemaakt.
Op mijn weg naar huis had ik het idee dat de bas hier in goede handen zou zijn voor een idee waarmee ik al een tijdje rond liep. Het fretloos maken van mijn bas. Na dit telefonisch besproken te hebben. Ging ik een aantal dagen later vol verwachting mijn ‘nieuwe’ fretloze bas ophalen. Bij aankomst bleken al mijn verwachtingen overtroffen te zijn. Hij zag er super uit, en klinkt ook nog eens beter als dat hij befret klonk. Na hem uitgebreid uitgetest te hebben, en na nog wat tips gekregen te hebben. Ging ik weer als een tevreden klant naar huis. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar adres voor je basreparaties. Kan ik alleen maar zeggen dat Basreparatie.nl een absolute aanrader is. Jorgen, hartelijk dank voor het fantastische werk dat je geleverd hebt.

Dennis Timmermans (september 2014)

2 Way Truss Rod vervangen

In juli heb ik een Beauty van een basgitaar gekocht, een Benavente SCB-5 Buckeye Burl maar na 5 dagen kwam ik tot de ontdekking dat de Truss Rod moer helemaal uitgelubberd was. Ik heb direct contact gezocht met de verkoper maar die wist natuurlijk van niks en wou nergens aan meewerken. Nou zit ik daar 5 dagen in bezit van een High End basgitaar met Truss Rod  schade. Volgende dag een email naar de Luthier zelf (Chris Benavente) gestuurd met daarin het probleem en vraag wat de beste oplssing zou zijn. Kreeg netjes een email terug met daarin een uitgebreide vakkundig reparatie methode en ook met de woorden : “This operation is for professionals only”.

Ben online gaan kijken en kwam de site Basreparatie.nl tegen en na alle ervaringen gelezen te hebben, heb ik Jorgen gebeld en mijn probleem aan hem voorgelegd en wat foto’s gestuurd. Kreeg al snel een antwoord dat hij het hoogstwaarschijnlijk kon repareren en dat er zijn 2 opties zijn: de moer vervangen of de trussrod verwijderen. We hebben de kosten  besproken die ik erg schappelijk vond en een afspraak gemaakt. Na een week contact gehad met Jorgen, met een wringtap lukte het niet. Er zat niets anders op dan een staaf te lassen aan de trussrod om hem op die manier te verwijderen 4 dagen later kreeg ik een whatsapp bericht met foto’s dat de trussrod eruit was en er een nieuwe geplaats kon worden. maar vooraf moest wel het 1 en ander moest gebeuren om de hals en headstock te verstevigen met carbon. Een week later was t klaar, nieuwe 2way truss rod en abelone geplaatst. Zeer vakkundig en netjes afgewerkt, Bravo BassDoctor!

Steve Wiliken September 2017

Cort 5 string fretloos maken

Gisteravond heb ik gespeld met mijn “nieuwe” bass en ik vind dat dat mijn bass fantastische klinkt. Ik heb geen moeite (wel bijna ) om met mijn fretloos te spelen. Blijkbaar is fretloos mijn ding. Bedankt voor jouw top-kwaliteit werk!

Bobby Bagdja maart 2017

Jazz Bass vlakken en herkronen

Ik zat met een dolle hals schroef en de brug van mn Squier Jazz Bass stond iets te ver naar achter. Dit is netjes gemaakt . Heb ook de frets laten vlakken en herkronen en ook dit is keurig in orde , de snaren kunnen nu ietsje lager dan gemiddeld dat speelt ontzettend lekker . Ben al met al erg tevreden met de werkzaamheden die zijn vericht en laat in de toekomst mn Basgitaar met een gerust hart achter bij Jorgen . Vakman  .

Dimitri van Lieshout maart 2017

Fender Jazzbass hals restauratie

“Kort geleden heb ik een 1971 Jazzbas aangeschaft waar het een en ander aan moest gebeuren om hem weer in originele staat te laten zijn. Eén van die dingen was het compleet vervangen van de toets die al niet origineel was en fretloos was gemaakt. Ik nam contact op met Jörgen Fleskens via het formulier op zijn site en kreeg snel positief bericht; hij zou dit kunnen maken maar stelde me ook voor om een nieuwe hals te kopen omdat het restaureren duurder zou zijn. Graag wilde ik de bas zo origineel mogelijk houden dus we maakten een afspraak.

Wat me meteen gerust stelde (het is nogal een operatie) was dat Jörgen veel kennis had van de originele specificaties van mijn bas. Ik hoefde niks uit te leggen; hij zou het maken zoals het uit de fabriek kwam. Bij inspectie van mijn hals bleek er een beetje ‘Birds-eye’ in het hout te zitten en Jörgen gaf aan zijn best te doen een gelijk ogend stuk hout te vinden.

Regelmatig kreeg ik foto’s van de vorderingen en ging het geheel ook wat langer duren dan gepland omdat sommige onderdelen op zich lieten wachten. Bovendien is Jörgen een druk (muzikaal bezet) man en had hij niet dagen achter elkaar tijd om aan de hals te werken. Dit gaf hij van te voren ook netjes aan.

Toen ik bericht kreeg dat hij klaar was, was ik dan ook snel ter plaatse! Het resultaat was schitterend; nieuw maar toch vintage correct gemaakt qua laksoort en kleur. Bindingen en block inlays zijn schitterend strak en dat terwijl het handwerk is! Prachtige plak hout ook die een vintage tint mee heeft gekregen waardoor hij perfect bij de rest van de bas past.
Snel naar huis om hem in elkaar te steken en af te stellen. Dat was zo gedaan dus spelen maar! De sound is evenwichtig, donker en dik met veel punch. Niet te snerpend in het hoog zoals veel Jazzbassen klinken als ze een maple toets hebben. Jörgen had speciaal gekozen voor een zachtere soort maple…wat een aandacht!”

Erwin Pijl (november 2016)

 

Basgitaar afstellen

“Ik ben al geruime tijd in bezit van een vijfsnarige bas, maar deze is eigenlijk nooit naar mijn wens afgesteld en speelde voor mijn gevoel erg moeilijk. Dat is de reden dat ik deze niet zoveel bespeel als mijn viersnarige. Omdat ik geen basles heb gehad weet ik niet of dat gevoel ook juist was. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een dienst om bassen in te stellen. Ik kon op Jörgen van Basreparatie.nl vertrouwen om de bas naar mijn uitgesproken wens af te stellen, en hij heeft daarmee het spelen stukken makkelijker gemaakt. Ook heeft hij een andere tweedehands gekochte bas schoongemaakt en afgesteld, evenals een versterker die onder water heeft gestaan schimmelvrij gemaakt. Dat scheelt toch een nieuwe versterker kopen en het tarief voor de basreparaties is daarbij al zeer redelijk te noemen. Inmiddels oefen ik nu veel meer op de vijfsnarige in plaats van viersnarige, en dat was precies wat ik wilde. Hartelijk dank daarvoor!”

Davey IJzermans  (juli 2016)

Ibanez GWB 1 repareren

Ik heb op de tweedehands een bass gekocht Ibanez GWB 1 die een aantal problemen had.Een van de problemen was dat de hals niet goed afgesteld stond. Op eerste zicht was dit geen probleem. Ik wilde graag deze basgitaar heel goed laten afstellen. Nadat ik op de www.bassreparatie.nl  beland was en verschillende reviews gelezen had werd ik benieuwd . Ik heb direct contact opgenomen en mocht langskomen. Ik werd ontvangen door Jörgen Fleskens ,een heel klantvriendelijke man.

Die was zo gedreven in zijn werk met de hals dat ik mijn bas na een half uurtje terug meekreeg omdat uit inspectie bleek dat er weinig mee mis was, behalve gebruikssporen.

Ik heb toen besloten om mijn bas volledig te laten nakijken en op goede raad van Jòrgen een epoxylaag  op de toets van de GWB 1 te laten zeten. Achteraf blijkt nog dat de inbouw plug ook versleten was. Toen ik mijn Ibanez GWB 1  kwam ophalen kreeg ik precies een gloed nieuwe instrument . Het Afstellen en een epoxylaag aanbrengen was heel professional gedaan. De klank van mijn bass was precies dezelfde als de klank van een nieuwe versie van een GWB. Ik woon in Belgie dus Eindhoven is niet voor de deur maar dat is de moeite waard. Jörgen, ik ben heel blij om u te leren kennen, hartelijk dank voor het fantastische werk dat je geleverd hebt. Bij een volgende klus aan mijn bassen kom ik zeker naar jou.

Dimitry Dubai (Maart 2016)

Klassieke gitaar fretloos maken

Ik heb mijn klassieke gitaar naar Jorgen gebracht om fretloos te laten maken. Hij heeft dit zeer kundig opgelost. De gitaar was al binnen enkele dagen klaar. Dus een zeer snelle service met goede adviezen.

Barend Tromp  (februari 2016)

Nieuwe toets en Inlegwerk

Onlangs heb ik mijn Ibanez BTB laten voorzien van een nieuwe toets. De oorspronkelijke toets wilde ik graag laten vervangen door ebben met custom inlays. Na een korte zoektocht op het internet kwam ik uit bij Jörgen Fleskens van Basreparatie.nl in Eindhoven. Het contact verliep uitermate goed en Jorgen heeft voor een redelijke prijs uitstekend vakwerk verricht; de foto’s spreken voor zich!

Jan Willem Stoker (september 2015)

Musicman basgitaar afstellen

Hoi Jörgen,

Gisteren opgetreden met m’n musicman.
Speelt als boter! THX for a job well done!!!

Dries van der Werf (juni 2015)

Contrabas toets vlakken

Al een tijd was ik minder tevreden over het geluid van een van mijn contrabassen. Toen ik er andere snaren oplegde viel het me nog meer op. Als ik hard aansloeg liep de D-snaar aan, ik had minder volume dan ik wilde, ik wilde meer laag in de balans horen.
Jörgen heeft de toets gevlakt, een andere kam geplaatst, de stapel verplaatst.
Ik ben er blij mee. Ik kan harder aanslaan zonder bijgeluiden en de bas klinkt voller en luider.
Jörgen bedankt, ik hoop dat het niet al te vaak nodig is maar bij een volgende klus aan mijn contrabas kom ik weer naar jou.

Marcel van Cuijk (mei 2015)

Scheur van zijwand contrabas repareren

Het contact met jorgen is makkelijk en hij geeft goed advies op waar je vragen hebt. Prima basspecialist!  Raymond Sprenkeler (oktober 2014)

Trussrod basgitaar vervangen

Nadat ik een 2de hands Ibanez GWB35 had gekocht en deze tijdens de repetitie de bas naar D stemde.  Gebeurde natuurlijk het onvermijdelijke, hals krom. Toen ik probeerde de hals aftestellen bleek dat  moer van de trussrod uitgelubberd was. Ik wist van het bestaan basreparatie.nl  en heb dan ook contact met Jörgen opgenomen. De trussrod is vervangen en de bas is geheel opnieuw afgesteld.Dit alles is vakkundig en supersnel gedaan.Dit is mijn eerste ervaring met basreparatie.nl maar dit wordt zeker niet de laatste. Jörgen heeft zo’n passie voor alles wat met bassen te maken heeft dat ik voortaan al mijn bassen bij hem laat afstellen.
Jörgen, super man! De bas klinkt super vet.  Peter Heijting (september 2014)

Fretless basgitaar afstellen

Voor het afstellen van een door mijzelf fretloos gemaakte Fender Jazz wendde ik mij tot BasReparatie te Eindhoven.
In mijn bijzijn werkte Jörgen Fleskens gedurende 2 uur geduldig en met grote precisie aan het instrument, telkens vragen stellend over mijn wensen m.b.t. details.
Het resultaat van zijn vakmanschap is een bas met meer sustain, meer laag en makkelijker bespeelbaarheid dan voorheen.
Hier is niet alleen een echte basbouwer aan het werk, maar ook een uitstekend muzikant.
Heel professioneel, warm aanbevolen! Jan-Bas Bollen, componist/bassist, Amsterdam (september 2014) 
 

Basgitaar bouwen

BasReparatie.nl heeft mij in mijn zoektocht geadviseerd en aangeboden om her en der gitaren uit te proberen. Tot dat moment had ik er eigenlijk nog niet aan gedacht om Jörgen te vragen om een bas voor me te bouwen. Voor mij waren de reviews die ik had gevonden over de Bazzism Bass en het vertrouwen in Jörgen doorslaggevend. Na alle onderdelen en de looks te hebben bepaald is Jörgen de basgitaar gaan bouwen. Bij het ophalen van de bas heeft Jörgen me uitgebreid uitleg gegeven over het instrument en hoe te gebruiken. Het bleek precies te zijn wat ik wilde. Al met al heb ik de basgitaar die ik wilde hebben. Hij speelt heerlijk, kan alle genres aan en ziet er nog eens fantastisch mooi uit! Stephan Langedijk (augustus 2012)

Basgitaar bouwen

Sinds 1954 ben ik Ruud Sempel en speel vanaf mijn 12e basgitaar in diverse bands. Op dit moment speel ik er in 4 die nogal verschillend van stijl zijn. Jörgen zelf is een begenadigd bassist en speelt o.a. op eigen, kompleet handgebouwde instrumenten. Dat dit geweldige instrumenten zijn, is zo klaar als een klontje, want als iemand precies is, is Jörgen het wel. In juli 2009 liet hij me een nieuw 5-snarig exemplaar zien en na hem een keer geleend te hebben was ik “om”, ik wilde er net zo een. In 2010 was mijn 5-snarige Bazzism, de merknaam van Jörgens basgitaren, klaar en ik raakte helemaal verslaafd aan dit instrument, zo erg zelfs, dat ik hem een identieke fretloze heb laten bouwen. Ik speel vrijwel nergens anders meer op. Het zijn zulke all-rounders, dat ik deze in elke stijl probleemloos kan gebruiken. Tevens heb ik hem mijn Fender Precision en mijn Yamaha TRB-5P opnieuw laten afstellen en ze hebben nog nooit zo fijn gespeeld. Onlangs bleef iemand tijdens het opruimen na een optreden met zijn voet achter de kabel, die in mijn gefrette Bazzism zat,hangen en daardoor viel de bas voorover met zijn hals bovenop een stapeltje drum statieven. Werd ik niet echt blij van en Jörgen ook niet, toen hij de schade aan de toets zag. Hij heeft de bas in reparatie genomen en nu is hij weer als nieuw, niet alleen de hals is vrijwel onzichtbaar gerepareerd, ookheeft hij alles opnieuw afgesteld en de bas ziet er uit en voelt alsof er nooit iets vervelends mee gebeurd is. Voor mij is en blijft hij mijn vaste reparateur voor al mijn bassen en op dit moment staat er weer een zeer speciale door hem gebouwde bas aan te komen……….. Ruud Sempel (mei 2014)

Basgitaar toets vlakken

Op mijn bas begon ik op enkele plaatsen last te krijgen van kletterende snaren.Na onderzoek van de bas door Jorgen Fleskens bleek dat de toets op enkele plaatsen een beetje ingesleten was.De aangeboden oplossing was een harde epoxylaag op de toets aanbrengen. Daarbij ben ik gewaarschuwd dat het karakter van de bas iets wijzigt.De laag is professioneel aangebracht en dit is een goede slijtvaste oplossing. Het geluid vind ik mooier geworden. Paul Speckens (mei 2013)